• +381 (0) 21 6 350 960

Katalog Ponude

Poslednja obnova sadržaja: 22. Novembar 2023.

VAŽNO:

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.

ON LINE - ZA SUBAGENTE

Sharm El Seik
Za najbolju ponudu pozovite u agenciju ili pošaljite upit na office@astratours.rsEgzotika Šeikovog zaliva

Nalazi se na 480 km od Kaira, na samom jugu sinajskog poluostrva, u azijskom delu Egipta. Obalu čine je tri koralna zaliva Nama Bay, Sharks Bay i Nabqa Bay, okružena beduinskim naseljima, planinama i pustinjom.

Šarm je pravo turističko mesto. Uređeni putevi, hoteli, čuveni restorani, kafei (Starbucks), u delu Nama Bej, luksuzni hoteli načičkani jedan do drugog, sve to govori da je ovo mesto poptuno podređeno uživanju i zadovoljenju gostiju. Ali ovo letovalište nudi mnogo više.

Najposećenije letovalište na Sinajskom poluostrvu jeste Šarm El Šeik i nudi beskrajne mogućnosti i za zahtevne turiste. Šarm El Šeik često nazivaju gradom mira (City of Peace) zbog velikih broja međunarodnih mirovnih konferencija koje su se održavale tamo. Na arapskom Sharm El Sheik (Şarm-üş Şeyh) znači Šeikov zaliv, a tokom otomanskog carstva i izraelske okupacije (od 1967. do 1982.) je bio poznat kao Ofira. Egipćani ga zovu samo Šarm.

Ovde ćete naći sunce tokom čitave godine, plaže sa dužim plićakom i fantastične predele za ronjenje i snorkeling sa bogatom florom i faunom. Široka šetališta odišu mediteranskim mirisima, a uveče , zahvaljujući elegantnim pasažima u kojima se nižu prodavnice, muzici i programima animacije, grad se pretvara u mini Las Vegas.