• +381 (0) 21 6 350 960

Katalog Ponude

Poslednja obnova sadržaja: 18. Maj 2022.

VAŽNO:

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.

ON LINE - ZA SUBAGENTE

Najnoviji cenovnici i tabele polazaka po paketima

Cenovnike možete skinuti u formatu
Adobe Acrobat

Krstarenje Nilom

Cenovnici

Smeštajni objekti

EGIPAT - KRSTARENJE NILOM

12 dana / 10 noćenja- avionom i brodom

Polazak: 12. februar 2022 / Povratak: 23. februar 2022.Luksor je grad u Gornjem (južnom) Egiptu. Kao mesto na kome se nalazio drevni egipatski grad Teba, Luksor se često naziva "najvećim svetskim muzejem pod otvorenim nebom", a ruševine kompleksa hramova u Karnaku i Luksoru se nalaze unutar savremenog grada. Odmah nasuprot, preko reke Nil, nalaze se spomenici, hramovi i grobnice, koji uključuju Dolinu Kraljeva i Dolinu Kraljica. Milioni turista iz svih krajeva sveta svake godine dolaze da posete te spomenike, a njihovo prisutstvo je ekonomski temelj ovog grada. Zbog toga Luksor predstavlja omiljenu bazu za putovanja Gornjim Egiptom, te je omiljeno turističko odredište, sam po sebi, i kao početna i završna stanica krstarenja Nilom. Aswan - Grad koji se nalazi na kataraktu pored Velike Asuanske brane nosi simbol trgovačke prestonice u doba Srednjeg veka, a za vreme drevnih Egipćana je bio glavni grad Nubijskog dela Egipta. Mnogi pisci su napisali svoja dela u hotelu Katarakt koje se nalazi pored Kičerinovg ostrva na Nilu. Ovde se nalazi i kamenolom odakle je vađena građa za mnoge arhitektonske džinove-spomenike koji i danas prkose zubu vremena na lokalitetima širom Egipta. KomOmbo duguje svoje ime egipatskom nazivu Nubt ('Grad zlata') kojim se ističe njegova značajna uloga u trgovini tim dragocenim metalom. Hram Kom Ombo kultna je građevina koja je bila posvećena dvama božanstvima Sobeku s krokodilskom glavom i Horusu sa sokolovom glavom. Danas ovde živi oko 60.000 seljaka koji su većinom Nubijci koji su ovde naseljeni kada je pravljena Asuanska brana. Edfu Mesto koje nosi ime hrama koji takođe potiče iz Ptolomejskog doba i posvećen je božanstvu Horusa. Veliki broj kočija i seljaka-trgovaca čine ovo mesto interesantnim za turiste koji ovde dolaze brodovima.


Dan 1
BEOGRAD (12.02.2022.) BEOGRAD-HURGADA-KAIRO Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" kod šaltera Big Blue u 03:30 časova. Poletanje za Hurgadu u 05:30 časova (let SM 388). Sletanje u 09:50 časova. Polazak za Kairo. Vožnja od oko 460km. Dolazak u Kairo oko 17:00 časova. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 2
KAIRO (13.02.2022.) KAIRO Doručak. Poseta platou Gize na kojem se nalaze Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, kao i dolinskom hramu kralja Kefrena sa Velikom Sfingom. Ručak u lokalnom restoranu. Zatim panoramsko razgledanje grada autobusom: “Grada mrtvih”, Kairske kule, Opere, palate Arapske lige, zoološkog vrta, botaničke bašte, Univerziteta itd. Poseta Nacionalnog muzeja sa Tutankamonovim blagom, a zatim bazara Han el Halili. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 3
KAIRO (14.02.2022.) KAIRO Doručak. Fakultativna poseta Aleksandrije ili slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 4
KAIRO (15.02.2022.) KAIRO-ASUAN Doručak. Fakultativna poseta Memfisa i Sakare, Citadele sa Alabasternom džamijom i koptske četvrti, ili slobodno vreme. Transfer do železničke stanice. Večera u lokalnom restoranu. Ukrcavanje u voz (spavaća kola). Vožnja prema Asuanu. Noćenje.
Dan 5
ASUAN (16.02.2022.) ASUAN Doručak. Dolazak u Asuan. Ukrcavanje na brod. Obilazak velike asuanske brane i kamenoloma gde se nalazi džinovski nedovršeni obelisk i poseta hramu Fili. Ručak. U popodnevnim časovima (ukoliko vremenske prilike dozvole) plovidba felukama po Nilu oko ade Elefantine, Botaničke baste i Mauzoleja Aga Kana. Večera. Noćenje.
Dan 6
ASUAN (17.02.2022.) ASUAN-KOM OMBO-EDFU Doručak. Fakultativni obilazak Abu Simbela ili slobodno pre podne. Ručak. Nastavak plovidbe ka Kom Ombu. Pristajanje u Kom Ombou i poseta dvojnom Horusovom i Sobekovom hramu iz Ptolomejskog perioda. Povratak na brod. Nastavak plovidbe ka Edfuu. Večera. Noćenje.
Dan 7
LUKSOR (18.02.2022.) EDFU-LUKSOR Doručak. Poseta hramu boga Horusa u Edfu. Ručak. Poseta hramu Karnak. Poseta istočnoj obali Nila i obilazak veličanstvenog hrama Luksor. Večera. Noćenje.
Dan 8
LUKSOR (19.02.2022.) LUKSOR Doručak. Iskrcavanje sa broda. Poseta zapadnoj obali Nila u Luksoru i obilazak Doline Kraljeva, Hrama Hatšepsuta i Memnonovih kolosa. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u Luksor. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 9
LUKSOR (20.02.2022.) LUKSOR-HURGADA Doručak. Obilazak Dandare i Abidosa. Ručak u lokalnom restoranu. Polazak za Hurgadu. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Ishrana na bazi usluge „sve uključeno“. Noćenje.
Dan 10
HURGADA (21.02.2022.) HURGADA Slobodno vreme za odmor i kupanje. Ishrana na bazi usluge „sve uključeno“. Noćenje.
Dan 11
HURGADA (22.02.2022.) HURGADA Ishrana na bazi usluge „sve uključeno“. Odjavljivanje iz hotela do podneva. Slobodno popodne za odmor i kupanje. Večernji transfer na aerodrom.
Dan 12
BEOGRAD (23.02.2022.) HURGADA-BEOGRAD Poletanje za Beograd u 02:00 časova (SM387). Dolazak u 04:30 časova.