• +381 (0) 21 6 350 960

Katalog Ponude

Poslednja obnova sadržaja: 15. Februar 2020.

VAŽNO:

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.

ON LINE - ZA SUBAGENTE

Palma de Majorka

Smeštajni objekti

Majorka ili Maljorka ( španski i katalonski: Mallorca) je najveće ostrvo u Španiji. Nalazi se u Sredozemnom moru i deo je arhipelaga Balearska ostrva ( katalonski : Illes Balears, španski: Islas Baleares). Kao i druga Balearska ostrva, Ibiza, Formentera i Menorka, ostrvo je popularna turistička destinacija. Od šezdesetih godina 20. veka, postala je sinonim za masovni turizam. Ime potiče od latinskog insula maior, "veliko ostrvo"; kasnije Maiorica.

Majorka ili kako je još nazivaju „stara dama“ sa ponosom nosi to ime. Naziv je dobila iz dva razloga. Prvi, jer je jedna od najstarijih turističkih destinacija ne samo Španije, nego i Evrope. Drugi, jer je bogata prirodnim lepotama i starim istorijskim gradovima u gotovo netaknutoj unutrašnjosti. Sinonimi za Majorku su dobra klima ( mediteranska, sa izrazito toplim letima ), lepe plaže i turistička ponuda koja odgovara i najzahtevnijima.  Majorka je raj za turiste koji hoće da se odmaraju uz dobru zabavu i da uživaju na ekskluzivnim plažama od kojih su najpoznatije u Magalufu, El Arenalu i Santa Ponsi.

Majorka je jedno od najpopularnijih letovališta na svetu, naročito za Engleze i Nemce, i u potpunosti je orijentisana ka masovnom turizmu.

Geografski, ostrvo je podeljeno na tri dela. Planine Serra de Tramuntana, dužine oko 70 km, protežu se od jugozapada do severoistoka, dok se planinski venac Serra de Llevant proteže istočnom stranom ostrva. Između ova dva planinska venca, prostire se ravnica Es Pla. Najviši vrh je Puig Major (1445m) na planini Serra de Tramuntana.Međutim, kako je ovo vojna zona, kao najviši pristupačni vrh izdvaja se Puig de Massanella (1364m). Ostrvo je okrženo sa dva mala nenaseljena ostrva: Kabrera (jugoistočno od Palme) i Dragonera (zapadno od Palme).

Glavni grad ostrva, Palma de Majorka, je takođe i glavni grad autonomne pokrajine Balearska ostrva. Glavni grad je Palma – pravo mondensko mesto sa velikim brojem luksuznih hotela i vila, a sa šarmom starih vremena koji možete osetiti u uskim makadamskim ulicama starog grada, impozatnoj katedrali ili dvorcu Beljver. Palma de Majorka je uvek živ grad i u njemu je sve podređeno gostima. Savršen odmor uz dobru zabavu.