• +381 (0) 21 6 350 960

Katalog Ponude

Poslednja obnova sadržaja: 27. Februar 2021.

VAŽNO:

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.

ON LINE - ZA SUBAGENTE

PRAG AVIONOM 5 dana / 4 noci

Smeštajni objekti


PRAG

 Magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!


                                Vec od 399 evra!


PROGRAM PUTOVANJA


1.dan SREDA : BEOGRAD - PRAG

Sastanak putnika dva sata pre poletanja, na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla”. Poletanje aviona za Prag oko 18:40h. Sletanje na aerodrom oko 20:10h. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke. Transfer od aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan ČETVRTAK: PRAG – HRADČANI

Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca – Hradčana, katedrale Sv. Vida, bazilike Sv. Djordja, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Nakon razgledanja predvidjen je fakultativni izlet krstarenje Vltavom uz ručak i panoramsko razgledanje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

3.dan PETAK: PRAG –  DRESDEN

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Dresdena, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan SUBOTA: PRAG – KARLOVE VARI

Doručak. Nakon doručka celodnevni fakultativni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp-a, crkva Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijaske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan NEDELJA : PRAG – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela do 10h. Transfer iz hotela je oko 18h, poletanje aviona u 21:00h, sletanje na aerodrom Nikola Tesla je oko 22:25h. Kraj usluga.CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

·     avio prevoz na relaciji Beograd-Prag-Beograd, redovnom linijom Air Serbia

·     transfer aerodrom-hotel-aerodrom

·     smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu sa 3* ili u Hotelu 4*; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, TWC-om),

·     razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča

·     usluga- pratioca na destinaciji

    *    troškove organizacije putovanjaCENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

·     aerodromske takse u Beogradu i Pragu u iznosu od 87 (plaćanje u agenciji prilikom rezervacije. Takse su podlozne promeni)

·     obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:

ü deca (od 6 mes-18.god.) 448 rsd;

ü odrasli (od 18-70.god.) – 640 rsd;

ü stariji (od 70 god.) – 1344 rsd;

·     fakultativni izleti:

ü  krstarenje Vltavom uz buffet ručak – 20€

ü  Karlove Vary – 25€

ü  Dresden – 30€

·     individualne troškove putnika

·     doplatu za čekirani prtljag (kofer) do 23kg – 40€ po osobi za povratno putovanje, isključivo prilikom rezervacije. Doplata je podložna promeni.

·     troškove hrane i pića na letu.

prijavu za let na aerodromu Nikola Tesla Beograd u iznosu od 30€ po putniku (vazi samo za letove koje obavlja Air Serbia ili prijava preko sajta www.airserbia.com koja je besplatna), vise informacija na linku: https://www.airserbia.com/sr-Cyrl-RS/prijava-za-let-na-aerodromu. Prijava preko sajta za povratak iz Praga NIJE POTREBNA

DOPLATE:

·      doplata za jednokrevetnu sobu hotel 3* - na upit

·      doplata za jednokrevetnu sobu Hotel Exe Iris 4* - na upit

·      doplata za jednokrevetnu sobu Hotel Don Giovanni 4* - na upit

·      doplatu za čekirani prtljag (kofer) do 23kg – 40€ po osobi za povratno putovanje, isključivo prilikom rezervacije. Doplata je podložna promeni.

 

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

·      plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate

·      ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati

·      gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 60% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja

·      čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 60% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate                             (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu). Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja.

·      platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express

·      na rate platnim karticama Banke Intesa i Diners Club karticama: (važi samo za uplate u poslovnici Calypso Tours)

·      osiguranje se plaća na dan rezervacije

·      cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

·      Krstarenje Vltavom uz buffet ručak – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište...)

·      Drezden – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.

·      Karlove Vari – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.

·      minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta

·      u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera

 

OPIS HOTELA:

ü Hotel Don Giovani 4* - www.hotel-prag.dorint.com/en/; Hotel Dorint Don Giovanni smešten je pored stanice metroa Želivskeho (na liniji A), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Gostima su na raspolaganju spa centar (uz doplatu) i restoran u kome se služi bogat doručak na bazi švedskog stola. Sve elegantno uređene i klimatizovane sobe sadrže mini-bar i flat-screen TV sa satelitskim kanalima.Broj smeštajnih jedinica je 397.

ü Hotel Slavia 3* - www.slaviahotel.com/; Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95-standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak na bazi švedskog stola.

ü Hotel Exe Iris 4* - www.exeirishotel.com/EN/hotel.html, Moderan hotel izgradjen 2008.godine, nalazi se u okviru stadiona Slavija, poseduje 150 soba. Poseduje veliku kongres salu za preko 350 osoba, sopstveni restoran. U okolini hotela se nalazi i trzni centar Eden. Ima odlicnu povezanost sa centrom grada tramvajem, odakle se stize za 20tak minuta. Sve sobe poseduju: flat Sat TV, klimu, internet konekciju, mini bar, kupatilo, fen.

ü Hotel Olympic 3* - www.olympik.cz; Hotel Olympic 3* udaljen je 200m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Doručak je na bazi švedskog stola. Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini-bar, TV, sef i sopstveno kupatilo.

 

OPSTE NAPOMENE:

·       Cena je radjena na bazi ekonomske bele tarife avio prevoznika- Air Serbia (Economy White → Economy Light), ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.

·       Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju avio karata na bazi ekonomske bele tarife kod avio kompanije Air Serbia (po cijim cenama je i formirana cena aranzmana) , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po ekonomskoj beloj tarifi se ne može zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromskih taksi (nije moguća promena ni jedne vrste). Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije!

·         Ukoliko se karta kupi po drugim tarifama, koje nudi avio kompanija – Air Serbia primenjuju se uslovi otkaza, promene i refundacije koje je propisala avio kompanija i koji se mogu videti na njihovom zvaničnom sajtu - www.airserbia.com/sr

·       Let u odlasku je jutarnji ili popodnevni, a let u povratku  moze biti jutarnji ili vecernji u zavisnosti od raspolozivih mesta na avionu.