• +381 (0) 21 6 350 960

VENECIJA - Prvi Maj

Smeštajni objekti

VENECIJA
Trst – Verona - Padova

 

28.04.2018-02.05.2018.
/ 5 dana - 2 noćenja /
autobusom


Venecija - nevesta mora i kraljica Jadrana, grad vode i mostova, raskošne arhitekture i jedinstvenih ambijenata, bogate istorije i posebne atmosfere. Danas se u  Veneciji nalazi na 188 ostrva koje razdvaja više od 170 kanala i spaja preko 400 mostova. Posetiti ovaj grad znači poći u susret prošlosti i to onom najlepšem i najvrednijem delu,te stoga nije ni čudo što su kroz vekove ali i danas umetnici i intelektualci,pesnici dolazili u Veneciju u potrazi za inspiracijom, ali i da uživaju u materijalnoj i duhovnoj raskoši koju krije ovaj grad. Venecija je uvek lepa, a za  vreme prvomajskih praznika, veličanstvena. Verona, grad Romea i Julije nam je takođe omiljena odrednica kada posećujemo ovaj deo Italije.. Pre uživanja u lepotama ovih gradova, svratićemo u Trst, a zatim otići na savršeno mesto gde ćemo zadovoljiti uvek prisutnu potrebu za šopingom. Evo kako smo mi to zamislili..

 

1. Dan 28.04. NOVI SAD - BEOGRAD

Polazak u 18:00h iz Novog Sada, sa parkinga kod Lokomotive, a iz Beograda u 19:30h sa parkinga preko puta Sava Centra. (Tačno vreme i mesto  polaska znaće se dva dana pred put). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

2. Dan 29.04. TRST – OUTLET PALMANOVA   LIDO DI JESOLO
Dolazak u Trst. Panoramski obilazak grada.  Nakon obilaska nastavak putovanja do tržnog centra u blizini, Palmanova (www.palmanovaoutlet.it) koji se sastoji od velikog broja radnji poznatih robnih marki (ženska, muška, dečija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću...). Slobodno vreme za kupovinu. U poslepodnevnim časovima nastavak putovanja do mesta Lido Di Jesolo . Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan 30.04. LIDO DI JESOLO – VERONA – PADOVA – LIDO DI JESOLO

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Verone – grada Romea i Julije. Po dolasku obilazak grada: amfiteatar “Arena”, Trg Bra, Julijina kuća...Slobodno vreme za uživanje i šetnju jednim od najlepših gradova regije Veneto.Nakon obilaska Verone, odlazak do Padove, grada u kome su svoj pečat ostavili umetnici poput Đota i Donatela. Slobodno vreme. Nakon obilaska, povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan 01.05. LIDO DI JESOLO – VENECIJA – BEOGRAD  - NOVI SAD

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u luku Punta Sabioni. Vožnja brodom do venecijanskog pristaništa. Venecija je nekadašnja srednjevekovna Mletačka Republika, izgrađena je na 120 ostrva, ima 177 kanala i oko 400 mostova. Obilazak grada: most Uzdaha, Duždeva palata (nije predviđen grupni ulazak), stubovi zaštitnici grada, crkva Santa Maria della Salute, Trg Svetog Marka, crkva Svetog Marka, toranj Kampanile, most Rialto... Nakon obilaska slobodno vreme. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak brodom u luku Punta Sabioni i polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

5. Dan 02.05. BEOGRAD - NOVI SAD

 Dolazak u Beograd/Novi Sad u jutanjim časovima.Cena:  99

 


Cena aranžmana obuhvata:

·    prevoz autobusom turističke klase (AC,DVD);

·    smeštaj u hotelu 3* u mestu Lido Di Jesolo, na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2, 1/3 sobama (doručak-kontinentalni);

·    razgledanje Trsta i Venecije u pratnji vodiča i poseta tržnom centru Palmanova;

·    usluge licenciranog vodiča i organizacije putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

·    obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje

·    gradsku komunalnu-boravišnu taksu

·    vožnju brodom do Venecije (povratna karta), plaća se na licu mesta:  20 € odrasli / 12 € deca

·    fakultativni obilasci i ulaznice.

Fakultativni izleti:

 Verona i Padova – 25 € odrasli / 15 € deca

 

Popusti i doplate:

·           doplata za 1/1 sobu  50% od cene aranzmana;

·           popust za dete do 12 god. sa dve punoplatežne osobe - 10 €.

Način i uslovi plaćanja:

U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke – Banca Intesa na dan plaćanja

·         prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)

·         platnim karticama visa, dina, master, maestro i amerikan

·         Banca Intesa karticama na 4 rate bez kamate samo u prostorijama agencije

·         prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 30%, ostatak na 3 mesečne rate . Rate dospevaju svakog 15-tog u mesecu. Za rate koje dospevaju posle iskorišćenog aranžmana, minimum 10 dana pre puta se deponuju čekovi građana, koji se ispisuju u bodovima. Jedan bod = jedan euro obračunava se po kursu na dan uplate rate po prodajnom kursu Banca Intesa.

 

 

 

Napomene:

Kalkulacija je rađena na bazi 50 putnika. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 putnika. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju i kroz koje putuju.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen.Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti ( npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...) Preporuka je da se putnici sa novim crvenim pasošima sami informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije( potrebna novčana sredstva za boravak, putno zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) na internet stranici Delegacije Evropske Unije u Srbiji  www.europa.rs  ili u ambasadi ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Ukoliko putnik ne poseduje dokumenta i finansijska sredstva, agencija Astra Tours 021 doo neće snositi odgovornost zbog eventualnih dodatnih troškova putnika ili u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

                                                                                                                                                 Cenovnik br. 1 od 01.04.2018.

                Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora Astra Tours 021
 licenca OTP 51 od 02.02.2010.