• +381 (0) 21 6 350 960

Katalog Ponude

Poslednja obnova sadržaja: 21. Avgust 2019.

VAŽNO:

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera.

Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.

ON LINE - ZA SUBAGENTE

Najnoviji cenovnici i tabele polazaka po paketima

Cenovnike možete skinuti u formatu
Adobe Acrobat

Manastir Studenica

Smeštajni objekti

Manastir Studenica

Manastir Studenica predstavlja jedan od najvećih i najbogatijih manastira Srpske Pravoslavne crkve. Osnovao ga je Stefan Nemanja 1190. godine, a nalazi se na 12 kilometara od Ušća, odnosno na 39km od Kraljeva. U okviru manastira nalaze se dve crkve, Bogorodičina crkva i Kraljeva crkva, a obe su izgrađene od mermera. Manastir je između ostalog poznat po freskama koje su nastale u XIII i XIV veku.

Zbog svog značaja i vrednosti UNESKO je ovaj manastir uvrstio na listu svetske kulturne baštine 1986. godine. Bogorodičina crkva koja je posvećena Uspenju presvete Bogorodice završena je u prvoj fazi radova u proleće 1196. godine. Taj datum je značajan između ostalog i po tome što je Stefan Nemanja prepustio presto svom sinu Stefanu Prvovenčanom i povukao se u svoju zadužbinu,

Studenica Monastery


The Studenica Monastery was established in the late 12th century by Stevan Nemanja, founder of the medieval Serb state, shortly after his abdication. It is the largest and richest of Serbia’s Orthodox monasteries. Its two principal monuments, the Church of the Virgin and the Church of the King, both built of white marble, enshrine priceless collections of 13th- and 14th-century Byzantine painting.