• +381 (0) 21 6 350 960

Kopaonik

         

KOPAONIK

INFORMACIJE O SKIJALISTU

 

Kopaonik je najveći skijaški centar u Srbiji  i nesumnjivo jedan od najlepših centara u ovom delu Evrope. Kopaonik poseduje i neverovatan prirodni potencijal od oko 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine.Vrhunski uredjeni tereni skijaškog centra Kopaonik sa preko 50 km staza za alpsko skijanje i 18 km staza sa nordijsko skijanje, pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do skijaša vrhunskih sposobnosti, snowboarderima,  zaljubljenicima u noćno skijanje, skijaško trčanje  i čine boravak na Kopaoniku nezaboravnim. Na ski stazama Karaman greben, Pančićev vrh i Duboka je instaliran sistem za veštačko osnežavanje,  sezona skijanja traje duže a skijaši  više ne zavise od klimatskih prilika.

Kopaonik je omiljeni zimski centar medju  mladjom populacijom zbog dobre zabave i bogatog noćnog života. Porodice sa decom mogu uživati u raznovrsnim sadržajima snowparka uz zimske aktivnosti – sankanje, klizanje.  Za najmlađe i  početnike, koji prave svoje prve skijaške korake, postoji obezbeđen prostor „ski vrtića“ sa pokretnom trakom koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.

Svako ko je u potrazi za sjajnim provodom koji bi upotpunio aktivan odmor na snegu, na pravom je mestu. Kopaonik je poznat po odličnoj aprè-ski zabavi koja se do ranih jutarnjih časova nastavlja u nekom od velikog broja kafića, barova, diskoteka, klubova i restorana turističkog centra.


Skijalište Kopaonik n.v.  1.770 – 2.017 m(Pančićev vrh)Ukupna dužina staza za alpsko skijanje 50km, ukupna dužina staza za nordijsko skijanje 18 km
- 15 plavih staza,  9 crvenih staza, 7 crnih staza

broj ski liftova i žičara - 24   uključujući  dečiji ski vrtić (4 nove isklopive četvorosedežnice, 2 fiksne četvorosedežnice, 5 dvosedežnica, 3 vučnice „sidro“, 9 ski liftova „tanjir“, dečiji ski vrtić).
-   
ukupan kapacitet žičara - 30.000 skijaša/sat, maksimalna visinska razlika -512m
-  
Najduža staza – 3,5km , dužina osvetljene staze za noćno skijanje Malo jezero – 450m.
Tri staze po FIS standardu za slalom: veleslalom, super veleslalom i spust.


Pristup i udaljenost iz Beograda: 

Beograd – Batočina – Kragujevac  -  Kraljevo  – Josanička banja - Kopaonik (290km) ili

Beograd – Pojate – Kruševac – Brus – Kopaonik (300 km)


Pristup i udaljenost iz ostalih gradova u zemlji regionu:

Novi Sad – Beograd – Kopaonik (347km)

Niš – Kopaonik (118km)

Podgorica – Kopaonik (420km)

Banja Luka – Kopaonik (570km)

Skoplje (auto putem E 75, isključenje  Grdelica) –Prokuplje – Brus - Kopaonik  (300km)

Ljubljana - Zagreb – Beograd – Kopaonik (817km)

Thessaloniki – Kopaonik (479km)